ПРАВНО ПОСЛОВНА ШКОЛА БЕОГРАД ПРОСЛАВИЛА ЈУБИЛЕЈ – 70 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

Правно пословна школа Београд прославила је Дан школе 9. мај свечаном академијом на којој су присуствовали представници Министарства просвете и технолошког развоја, бивши и садашњи професори, представници многобројних компанија и банака које послују у Србији, а општину Стари град представљала је Невена Додић, заменица председника Скупштине општине.

Све присутне госте поздравила је директорка Јулија Ђорђевић речима да Правно пословна школа наставља да се модернизује и да из године у годину посебно расте интересовање за смер правно-пословни техничар.

„Школа већ дуже време иде у корак са модерним тенденцијама и савременим европским образовним профилима, па се сваког јуна у школи тражи место више. Циљ наше школе је да ученицима пружимо најбоље могуће знање како би их спремили за живот и радни век“, рекла је директорка Јулија Ђорђевић.

Данашња Правно пословна школа налази се у згради Трговачке академије и подигнута је 1926. године, према пројекту архитекте Јездимира Денића, на месту старијег објекта Трговачке школе. Почеци рада школе датирају из давне 1845. године, а као година оснивања узима се 1952. година када је у истој згради основан државни Завод за стручно оспособљавање кадрова за финансијске и административне послове НР Србије.

Школске 1968/69. године почео је да се примењује нови програм Управне школе који је био оријентисан је према Правном факултету, чиме је обезбеђен равноправни упис управним техничарима са гимназијалцима на Правном факултету.

Крајем 1979. и почетком 1980. године извршена је интеграција Управне и биротехничке школе у школу правне и биротехничкеструке са три занимања правне струке и четири занимања биротехничке струке. У јуну 1986. године школа добија нов назив – Школа правне и биротехничке струке “9. мај”. Тек од 1989. године школа носи назив Правно-биротехничка школа „9 мај“, а од 2007. Правно-пословна школа Београд.