ПОДЕЛА ИНДУСТРИЈСКЕ СОЛИ ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ 2023/24. ГОДИНУ

Поштовани,

Градска општина Стари град обавештава Старограђане, управнике и представнике стамбених заједница, као и представнике предузећа, радњи и угоститељских објектата да је почела подела индустријске соли за зимску сезону 2023/24. годину.

Индустријска со се може подићи сваког радног дана, без новчане накнаде, на два дистрибутивна пункта на Старом граду:

  • У просторијама Услужног центра Градске општине Стари град у Македонској 42 (улаз из Нушићеве улице), у времену од 9 до 16 часова (за грађане и представнике стамбених заједница), као и на
  • ПД „25.мај – Милан Гале Мушкатировић“, Тадеуша Кошћушка 63, сваког радног дана од 9 до 16 часова (за јавне установе и привредне субјекте).

Подсећамо суграђане и привредне субјекте да је за преузимање индустријске соли потребно понети само личну карту или неку другу важећу личну исправу.

Напомињемо да се веће количине индустријске соли преузимају на пункту ПД „25.мај – Милан Гале Мушкатировић“.

Градска општина Стари град апелује на суграђане да на време обезбеде неопходне количине индустријске соли за предстојеће зимске дане.

За све додатне информације Старограђани, управници и представници стамбених заједница, као и привредни субјекти се могу обратити општинском Контакт центру на телефонски број 0800-077-775 или Одељењу за комуналне послове и комуналну инспекцију на 011/3227-104, сваког радног дана од 09,00 до 15,00ч.

Подсећамо суграђане, управнике стамбених заједница, као и представнике предузећа, радњи и угоститељских објектата да су по Одлуци о комуналном реду (члан 36) током зимских услова обавезни да уклањају снег и лед „са тротоара ширине до 5м који се налази испред зграде, односно припадајуће грађевинске парцеле, испред пословних зграда и пословних простора, испред стамбено-пословних зграда, испред објеката у изградњи, испред и око неизграђеног грађевинског земљишта”. Према Одлуци за то су „одговорна правна и физичка лица која користе те непокретности као власници, односно корисници непокретности или као закупци или као непосредни држаоци те непокретности“.

Комунална инспекција Управе Градске општине Стари град ће контролисати и санкционисати физичка и правна лица која током снежних падавина не испуњавају своју обавезу у складу са овом Одлуком.