ОДРЖАНО ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО СТАРОГРАДСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА У КОШАРЦИ: СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА ПРВА У МУШКОЈ И ЖЕНСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

Општина Стари град и Спортски савез Стари град обновили су традицију школских спортских такмичења. Данас је у спортској хали Кошаркашког клуба „Динамик“ на Дорћолу одржано првенство средњошколаца у кошарци, у коме је учествовало 9 мушких и 9 женских екипа староградских средњих школа. У обе конкуренције најбоље су биле репрезентације Спортске гимназије.

 „Све школе су се одазвале нашем позиву, а по први пут су учествовале и женске репрезентације. Дугујемо посебну захвалност КК „Динамик“ на подршци, јер су нам обезбедили најоптималније услове за такмичење, као и Спортском савезу општине Стари град, генералном секретару Мирку Вујовићу, који је данас био и судија, а у том послу има дугогодишње искуство судећи Сурер лигу. Све похвале упућујем мушким и женским екипама и њиховим професорима који су водили репрезентације школа у овом такмичењу“, поручио је Недељко Јовановић, члан Већа општине задужен за спорт и нагласио да је пријатно видети да међу средњошколцима има талентованих појединаца који активно тренирају кошарку у београдским клубовима.

„Присуствовали смо квалитетном такмичењу. Иако су мушка и женска екипа Спортске гимназије освојиле прва места у обе конкуренције, све средњошколске репрезентације су показале борбеност и квалитентну тимску игру. Играло се 2х15 минута,  уз поштовање фер плеја“, оценио је Мирко Вујовић и захвалио КК „Динамик“ и општини Стари град на подршци у организацији овог такмичења.

У борби за треће место, у мушкој конкуренцији, кошаркашка репрезентација Математичке гимназије победила је Ваздухопловну академију. Најбољи играч „математичара“ Ђорђе Лазаревић каже да су све екипе добре, али да је Спортска гимназија очекивано најквалитетнија.

„Ми ипак можемо да се са њима такмичимо у кошарци, али они са нама не могу у матишу“, поручио је кроз шалу талентовани Ђорђе, ученик 3. разреда ове елитне гимназије и нагласио да је првенство одлично, а организација на високом нивоу.

У финалној утакмици Спортска гимназија је победила квалитетне и борбене кошаркаше из „Тесле“.

„Задовољан сам такмичењем и залагањем мојих другара. Данас је Спортска била боља. Организација је одлична“, изнео је своје утиске, по нама, најбољи играч ЕТШ „Никола Тесла“ Павле Јовић, кошарккаш КК „Младост“.

Центар Спортске, шеснастогодишњи Богољуб Марковић каже да је било забавно учествовати на првенству, али је и похвалио противнике у полуфиналној и финалној утакмици.

„Тесла је квалитетна екипа. Снажни су и добро скачу. Заслужено су други. Добра је и „Математичка. Све похвале за организацију овог такмичења“, поручио је талентовани Богољуб.

Професорка Спортске гимназије Ивана Вицо водила је мушку и женску екипу до освајања првих места.

„Такмичење је одлично. Очекивано смо доминирали у обе конкуренције, али то не значи да друге школе нису квалитетне. Напротив, видели смо више талентованих кошаркаша. Најважније је да су сви исказали спортски дух и поштовање противника, као и да се током утакмица нико није повредио“, оценила је професорка Вицо и похвалила општину и њен спортски савез за организацију такмичења.

Коначни пласман школског првенства староградских средњошколаца у кошарци у мушкој конкуренцији је: 1. Спортска гимназија, 2. ЕТШ“ Никола Тесла, 3. Математичка гимназија 4. Ваздухопловна академије. У женској конкуренцији прва је Спортска гимназија, друга Ваздухопловна академија, а треће место су освојиле девојке из Прве београдске гимназије.

Подсећамо да су општина и Спортски савез Стари град прошле недеље, по први пут, након више од две деценије, организовали такмичење ученика основних и средњих школа у атлетици. Такође, наша општина је у популаризацији спорта и бављења физичом културом организовала и низ бесплатних програма за најмлађе Старограђане. За ђаке прваке бесплатну школу пливања, а за најмлађе основце до четвртог разреда бесплатну „Школу спорта“ у СРПЦ „25. мај“.