ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: ДОДЕЉЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ УСТАНОВАМА И ПОЈЕДИНЦИМА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ И АФИРМАЦИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Прва свечана седница Скупштине Градске општине Стари град, поводом Дана општине и славе Цвети,  одржана је данас у великој општинској сали. На седници су проглашени лауреати, појединци и установе, добитници „Захвалнице градске општине“ за допринос развоју и афирмацији Старог града.

Свечану седницу је отворио председник Скупштине Душан Петрић, који је поздравио присутне представнике републичких, градских и општинских институција и установа,  чланове делегације братског града Котора, награђенe лауреатe, руководствo и одборникe градске општине, као и запосленe у општинској Управи, и позвао све присутне да сутра тачно у подне присуствују манифестацији „Јевремова улица сусрета“.

Након приказивања пригодног филма „Стварамо Стари град за живот по мери Старограђана“ о бројним пројектима и програмима који су у протеклом периоду реализовани на територији наше општине, присутнима се обратио и председник општине Радослав Марјановић.

„Желим да се захвалим свим запосленим у Управи, одборницима, и добрим партнерима наше општине који су заједно са нама допринели да Стари град буде препознатљиво и боље место за живот свих наших грађана. Поздрављам драге госте из Котора. Желим да нагласим да смо Стари град вратили на мапу сарадње,  као општину која има добре односе са свим држаним институцијама различитих нивоа власти, са свим установама и институцијама, удружењима грађана и појединцима. Ово је први пут да додељујемо захвалнице онима који су допринели афирмацији Старог града. Надам се да ће  та пракса постати традиција и да ће сваке године бити све више оних који ће бити награђивани“, рекао је председник Радослав Марјановић и честитао првим добитницима награда.

„Захвалницом градске општине“ Стари град су награђени директорка Предшколске установе „Дечји дани“ Сања Лазовић, директорка ОШ „Скадарлија“ и председница актива директора основних школа Мирјана Слобода, директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић, директорка Дома Здравља „Стари град” др мр Весна Књегињић, руководилац Градског центра за социјални рад – одељења Стари град Татјана Пејовић, директорка Установе културе ГО Стари град „Пароброд“ Марија Павловић, начелник Полицијске станице „Стари град“ Раденко Ресановић, директор СРПЦ „25 мај –Милан Гале Мушкатировић“  Милош Милић и и Старограђанин Аврам Израел.

На Свечаној седници је такође, али „ посебном захвалницом” малишана вртића „Скадарлија“ награђен председник Радослав Марјановић „за све оно што је општина Стари град урадила за реконструкцију дворишта њиховог и других вртића” и стварању бољих условa за свакодневни боравак у староградским вртићима.

Првој свечаној седници Скупштине Градске општине Стари град, поводом Дана општине и славе Цвети,   присуствовала је и делегација братске општине Котор, са којојм наша општина успешно сарађује  више до две деценије.

Делагација Котора, коју је предводио менаџер општине Иван Микијељ, поред званичних сусрета са председником општине Радославом Марјановићем и члановима Већа имала је прилику да се упозна са бројним инфраструктурним пројектима, као и са сервисима и бесплатним програмима који је општина Стари град у протеклом периоду реализовала за унапређење квалитета живота свих наших суграђана у локалној заједници – од програма „Стари град мисли на тебе“, „Стари град мисли на зграде“, обнове дворишта вртића и основних школа, рада Сениор центра и Волонтерског сервиса, до великих пројеката као што су изградња „Линијског парка, београдског метроа и „Београда на води“.  Которани су, заједно са домаћинима, наредног дана, присуствовали и уживали у богатом културно забавном програму  „Јевремове улице сусрета“.

„У своје лично име и у име делегације општине Котор, захваљујемо се на срдачном дочеку и указаном гостопримству. Част је била присуствовати свечаној сједници и прослави Дана општине Стари град. Ваше д‌јеловање је одличан примјер одговорне управе и односа према локалном становништву. Пријатељство које веже наше двије општине, ће наставити да се развија и надограђује међусобном сарадњом, промоцијом и надамо се неким заједничким пројектима у будућности. У коначном, посебну захвалност изражавамо руководству општине Стари град који су нам омогућили да град Београд упознамо из најљепшег угла“, поручио је Иван Микијељ.

Општина Стари град је у јануару 1999. године потписала протокол о братимљењу са Котором, који сваког 21. новембра обележавава Дана града, када слави и Светог архангела Михаила и Госпу од здравља.