ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ЈЕВРЕМОВА УЛИЦА СУСРЕТА“

Након две године паузе, данас је одржана манифестација „Јевремова улица сусрета“, којом Градска општина Стари град обележава славу општине Цвети. Традиционално окупљање комшија, пријатеља и посетиоца Београда ове године одржано је под слоганом „Хајде да се сретнемо“, са идејом да се помогне удружењу НУРДОР које прикупља новчана средства за изградњу још једне родитељске куће у Београду, где бораве родитељи и деца која долазе на лечење у Београд.

„Данас на општинску славу Цвети поново имамо прилику да се сретнемо и уживамо у дружењу и програмима које смо припремили за наше најмађе и све драге госте, од музичких и забавних програма до продајне изложбе организоване у оквиру „Јевремовог базара“. Овогодишња манифестација има хуманитарни карактер где се куповином различитих сувенира помаже изградња родитељске куће и рад удружења НУРДОР“, рекао је на отварању „Јевремове улице сусрета“ председник општине Стари град Радослав Марјановић.

У оквиру данашње манифестације, на бини испред Установе културе „Пароброд“, одржан је концерт дечијег хора „Чаролија“ и Сергеја Ћетковића, као и наступ солисткиње Анђеле Нинковић и триа „Катарина Савић“. Најмлађе посетиоце забављали су жонглери и кловнови, али и лутке омиљених „Патролних шапа“, који су били задужени за промоцију рециклаже. Организоване су и различите едукативне и забавне радионице у Музеју Вука и Доситеја, као и представа за децу „Робин Худ“.

Установа културе „Пароброд“ организовала је изложбу најлепших фотографија куца са Старог града, а победницима и њиховим власницима уручене су захвалнице и пригодни поклони.

Традиционално, од 2009. године, када је одржана прва манифестација „Јевремова улица сусрета“, врата свог дома у Јевремовој 39 отворила је и породица Павловић, чија кућа представља драгуљ културног наслеђа Београда. Кућа је подигнута давне 1882. године као породична кућа Косте Ст. Павловића, тадашњег начелника Министарства унутрашњих послова и бившег управника нишке вароши по ослобођењу од Турака.