ОБЕЛЕЖЕН 12.АВГУСТ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ – НА ПЛАТОУ КОД ПОБЕДНИКА ОДРЖАН ВЕЛИКИ КОНЦЕРТ САРЕ ЈО, ЗОИ И АНЂЕЛЕ ТАСИЋ

Поводом Међународног дана младих, који се у свету обележава сваког 12. августа, Градска општина Стари град и Канцеларија за младе Града Београда, под слоганом „ЈЕР СВИ СМО МИ ПОБЕДНИЦИ“, ове године организовале су низ едукативних и културно-забавних радионица, ди-џеј наступа, као и велики концерт на платоу код Победника на Калемегдану, где су на одушевљење многих наступиле познате поп звезде Сара Јо, Зои и Анђела Тасић.

Овај важан датум има за циљ скретањe пажње међународне заједнице на питања младих као и на потенцијал младих као партнера у данашњем глобалном друштву. Ове године, тема Међународног дана младих је међугенерацијска солидарност, а намера је да се на глобалном нивоу пошаље снажна порука о потреби предузимања активности у сврху јачања социјалне кохезије у друштву кроз унапређење односа међу генерацијама  и учвршћивање међусобне сарадње и разумевања.

У оквиру едукативних културно-забавних радионица, уз музику ди-џејева  Надежде Димитријевић и Данијела Чехранова, сви посетиоци могли су да се упознају са волонтерима Црвеног крста Стари град, на чијем штанду су промовисане све активности најстарије хуманитарне организације у Србији.

Агенција за безбедност у саобраћају промовисала је дугогодишње кампање које спроводи са циљем едукације младих о одговорности у саобраћају, а за све заинтересоване биле су организоване и еколошке радионице, као и радионице израде традиционалног веза и накита.

За све учеснике и госте манифестације Канцеларија за младе Града Београда и Градска општина Стари град организовале су Квиз за све генерације, друштвену игру „Не љути се човече“ (у људском облику), give away у којем су многи посетиоци добили вредне награде од овогодишњих спонзора, а читава манифестација завршена је великим ватрометом изнад Калемегдана.

Видимо се и следеће године у исто време!