МАНИФЕСТАЦИЈА GLOBAL VILLAGE У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД: СУСРЕТ СА ВОЛОНТЕРИМА И ПРАКТИКАНТИМА ИЗ НЕКОЛИКО ЗЕМАЉА СВЕТА

У свечаној сали Градске општине Стари град, у суботу 25. фебруара, одржан је Global Village, традиционална манифестација која се организује за волонтере и практиканте из неколико земаља света. Догађај је реализован од стране међународне невладине студентске организације AIESEC, која окупља ученике и студенте из читавог света заинтересоване за волонтеризам, лидерство, стицање нових знања и упознавање различитих култура у интернационалном окружењу.

Присутнима се обратио помоћник председика општине Александар Пуача, који је истакао да Градска општина Стари град у последње две и по године интензивно ради на побољшању положаја младих.

„Хтео бих да похвалим сарадњу општине и организације AIESEC, jer je ово други Global Village који је организован код нас у свечаној сали. Градској општини Стари град је веома важан положај младих, због тога желимо да сарађујемо са свим организацијама које имају за циљ унапређење знања, вештина и повезивања младих у земљи и иностранству“, рако је помоћник председника Александар Пуача, који је истакао и да општина у оквиру свог програма „Стари град мисли на тебе“ организује бесплатне програме у областима образовања, уметности и спорта намењене младима.

„Такође, током године организујемо стручну праксу за студенте београдских факултета и високих школа, у трајању од три месеца, у одељењима Управе општине Стари град. До сада је кроз четири циклуса прошло шездесет младих који су стекли практична знања. Позивам све вас присутне, као и ваше колеге да узмете учешће у нашим програмима и да се пријавите на програм стручне праксе у наредном циклусу за који ускоро објављујемо јавни позив“, рекао је Александар Пуача.

Овогодишњи учесници AIESEC-ове манифестације били су практиканти из Турске, Бразила, Мексика, Италије и Туниса. Они су овом приликом преставили своју културу, обичаје и традиционалну храну, а сви присутни имали су прилику да се информишу на који начин и они могу да крену у иностранство и стекну практично искуство кроз различите програме пракси које AIESEC омогућава за младе из Србије.

Одласком на стручну праксу, студентима се пружа приликa да раде у организацијама или компанијама које се баве пословима из области менаџмента, информационих технологија, инжењерства и природних наука. Ове области обухватају низ различитих послова који омогућавају практикантима да се стручно усавршавају и направе прве кораке у својој будућој каријери. Студентима завршних година и мастер студија пружа се могућност да упознају културу, обичаје и традицију земље коју посете.

Више информација о програмима можете добити преко сајта www.aiesec.org.rs.