„КРЕАТИВНА ЗИМА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ“- БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ „ДОРЋОЛ“

Сваке суботе, током јануара и фебруара 2022. године у Културном центру Дорћол биће одржане Креативне радионице за децу и младе.

Радионице су потпуно бесплатне за све пријављене ученике. Овај пројекат се састоји из два дела и намењен је младима узраста од 14 до 19 година.

Радионице имају за циљ да полазницима омогуће да се кроз креативан рад едукују у областима видео журнала и/или калиграфије.

Први део пројекта обухвата радионице видео журнала, које води Немања Лађић. На овим радионицама млади ће имати прилику да добију информације о теоријским и историјским оквирима видео арта. Уз помоћ својих мобилних телефона научиће  како да разраде, развију и изведу своје идеје у облику видеа, који ће на крају програма бити приказани у оквиру галерије КЦ Дорћол.

Други део пројеката обухвата радионице калиграфије на којима ће се полазници упознати са калиграфијом (уметношћу лепог писања). Овог пута програм калиграфије ће ставити фокус на изучавање ћириличног писма и практичну примену стеченог знања у исцртавању стикера, који најчешће имају одређену фразу или кратку изјаву попут: Ћао, Здраво, Како си итд. Радионице води Јелена Манић.

Овај пројекат омогућиће младима да науче неке нове ствари и да сваку суботу проведу у креативном раду. Пројекат је подржан од стране Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

Радионице се одржавају у КЦ Дорћол, на адреси Мике Аласа 48 (доњи Дорћол), сваке суботе од 11 до 15 часова.

Обавезна пријава на мејл: radionice@kcd.rs  (име, презиме, узраст).