ИНВЕСТИЦИОНА УЛАГАЊА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА 2023. ГОДИНУ: ПОЧЕЛО РЕНОВИРАЊЕ ВЕЛИКОГ ДВОРИШТА ОШ „ДРИНКА ПАВЛОВИЋ“

У староградској ОШ „Дринка Павловић“ почели су радови на комплетном асфалтирању и уређењу великог школског дворишта. Реч је о дворишту иза школе, према Кондиној улици, које користе како ученици и наставници за одржавање часова фазичког васпитања и слободне активности, тако и многобројни суграђани који на том месту проводе време са својом децом.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић, са сарадницима, обишао је почетак радова у великом дворишту ове школе.

„Пролећни распуст смо искористили да започнемо реконструкцију школског дворишта ОШ „Дринка Павловић”. Поред нове асфалтне подлоге на фудбалском и кошаркашком терену у школском дворишту ће на ободу бити засађена нова стабла дрвећа и постављене нове клупе.Овим радовима почела је реализација овогодишњег плана инвестиционог улагања у седам староградских основних школа. Током лета биће обновљена и школска дворишта у ОШ „Браћа Барух”, „Краљ Петар Први” и мало двориште ОШ „Скадарлија”. Унапређење амбијента у којем се образују староградски школарци један од приоритета у раду општине Стари град, а сходно  програмском буџету за ову годину, за све радове смо издвојили око 36 милиона динара“, рекао је овом приликом председник Радослав Марјановић.

Општина Стари град је пре две године помогла ОШ „Дринка Павловић“ да се реновирају ходник и две свлачионице у фискултурном делу зграде. Такође, том приликом је решен и проблем са грејањем заменом свих вентила на радијаторима који нису мењани од изградње школе. Током последње две зиме ученици популарне „Дринке“ имају топлије учионице за рад и учење.

Према програму инвестиционог улагања за 2023. годину током летњег распуста у ОШ „Скадарлија“ ће се поставити нови видео-надзор и биће комплетно реконстуисано и њено двориште. У ОШ „Краљ Петар Први“ такође ће се приступити уређењу школског дворишта. ОШ „Михаило Петровић Алас“ очекују радови на санацији и замени подних керамичких плочица у приземљу зграде, док ће се у ОШ „Вук Караџић“ заменити школски намештај, клупе и столице, паркет у свечаној сали и подне облоге у учионицама, као и поправка постојећег видео надзора. У ОШ „Драган Ковачевић“ биће санирана кишна канализација у дворишту, према Шафариковој улици, а у ОШ „Браћа Барух“ комплетно ће се обновити и асфалтирати велико двориште ове школе.