АКЦИЈА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ „СПОРТ У ПОЛИЦИЈИ”

У сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије, Спортски савез Србије покренуо је пројекат „Спорт у полицији”, којем су се прикључиле и три београдске општине – Стари град, Савски венац и Вождовац, а акцију су подржали и територијални савези спортова у више градова Србије.

Акција има за циљ покретање спорта у полицији, а тим поводом данас је у општини Стари град одржан радни састанак на којем су говорили Горан Маринковић, Петар Шундић и Милош Марковић, испред Спортског савеза Србије, као и Недељко Јовановић, члан Већа ГО Стари град, а присуствовали су и бројни представници локалних спортских савеза који ће се прикључити овој акцији.

„Верујем да ћемо полицији пружити квалитетну подршку у даљем раду када је спорт у питању. Прва такмичења широм Србије почињу 15. маја и надамо се да ће се спортска такмичења у полицији одвијати и током наредних спортских сезона”, рекао је члан Већа општине Недељко Јовановић.

Планирано је одржавање турнира у седам дисциплина. Први и други круг такмичења организоваће се на локалном нивоу, а победници обезбеђују пласман на регионално, а затим и на републичко такмичење. Термине и простор за тренинге обезбеђују локални спортски савези.