ВОЛОНТЕРСКИ СЕРВИС

ВОЛОНТЕРСКИ СЕРВИС
Волонтерски сервис ГО Стари град почео је са радом почетком новембра 2011. године. Основан је са циљем да се кроз ангажовање волонтера помогне суграђанима у обављању разних активности.
Волонтеризам је солидарна, племенита и позитивна друштвена активност у локалној заједници, а њихов рад се заснива на добровољности, поштовању приватности и поверљивости података корисника услуга. Волонтерски сервис налази се канцеларији број 6а, у приземљу општинске зграде, Македонска 42. Контакт телефон је 011/330-0-509, а мејл адреса volonterskiservis@starigrad.org.rs.

ДОБРОВОЉНО ДАВАЊЕ КРВИ
У сарадњи са Црвеним крстом Стари град, Волонтерски сервис периодично у Великој сали општине организује акцију добровољног давања крви, а хуманост Старограђана се награђује бесплатним картама за базене СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

ЧИШЋЕЊЕ СНЕГА
Волонтери општине Стари град током зимских месеци стоје на располагању грађанима и скупштинама станара који нису у могућности сами да почисте снег испред својих улаза и прилаза стамбеним зградама. Заинтересовани суграђани за помоћ при уклањању снега, могу се обратити општинском Контакт центру позивом на број 785-2-999.
Такође, током зимске сезоне, Градска општина Стари град организује поделу индустријске соли за посипање снега и леда, а заинтересовани за преузимање џакова соли, могу се јавити на општинској портирници.

УРЕЂИВАЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА
На иницијативу грађана и установа, волонтери општине Стари град помажу при уређењу јавних површина, у виду чишћења урбаних џепова, једноставних молерско-фарбарских радова и сађења биљака. На овај начин, општина пружа помоћ и подршку свима који имају иницијативу да Стари град буде уређеније и лепше место за живот. Сви који имају предлоге за уређење староградских јавних површина, а које могу бити оплемењене волонтерским радом, могу позвати Контакт центар општине на број 785-2-999.

ПОМОЋ СТАРИМ ЛИЦИМА
Волонтери општине Стари град помажу старијим суграђанима у обављању њихових свакодневних активности, попут одласка у набавку, апотеку или пошту. Један од племенитих циљева ове активности Волонтерског сервиса је и развијање међугенерацијске сарадње, младих волонтера и старих суграђана.