ЗАВРШЕН КОНКУРС ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ТЕЗГИ И ДРУГИХ ПОКРЕТНИХ ПРИВРЕМЕНИХ ОБЈЕКАТА

Избор корисника местаза постављање тезги и других покретних привремених објеката на територији општине Стари град завршен је након одржане лицитације на којој су се пријављени учесници надметали за укупно 47 различитих локација за продају кокица, разгледница, сувенира, уметничких предмета, напитака, цвећа…

Као и претходних година, највише цене постигуте на лицитацији су за места за продају кокица и расхладних напитака. Тако ће корисници места за продају кокица општини платити од 50 хиљада динара, колика је била почетна цена код биоскопа „Балкан“, па све до 4.250.000 динара, колико ће платити корисник апарата за продају кокица у Кнез Михаиловој на углу са Чика Љубином улицом.За тезгу за продају хладних напитака у Горњем граду на Калемегдану општини ће бити плаћено два милона динара. Високе цене достизале су и локације за продају разгледница и уметничких сувенира у Кнез Михаиловој улици и на Обилићевом венцу. Постављање ротационог сталка за разгледнице у Кнез Михаиловој достигло је цену 1,6 милиона динара, док је сталак за сувенире на Обилићевом венцу постигао цифру од 1,5 милион динара. У Кнез Михаиловој улици, испред зграде Ликовне академије, и даље ће остати 11 тезги за продају уметничких предмета. На конкурс су се јавили исти корисници, а њихова цена за наредних десет месеци износи 220.000 динара. Места за продају цвећа на Тргу Републике и испред Института „Сервантес“ кориснике ће коштати 305.000, односно 320.000 динара, док су најскупља места за продају балона и даље локације испред Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“ и забавног парка код Зоолошког врта и њихова највиша постигнута цена је 255.000 динара. По 12.000 динара платиће корисници локације за чишћење обуће у Македонској улици и мерење телесне тежине у Кнез Михаиловој. Места за продају штампе су у Дечанској и у Краља Милана, а њихова цена је 110.000 динара.

Начелник Општинске управе Дејан Ковачевић рекао је да је усмено јавно надметање транспарентан поступак за добијање места за продају различитих предмета на којем нема намештања, као и да ће општина наставити да спроводи овакав начин доделе места.

„Сви који су били заинетересовани за добијање одређене локације за продају на територији општине Стари град били су обавештени путем огласа који је био објављен у дневном листу „Политика“, као и на сајту општине. У конкурсној документацији била је наведена и почетна цена за сваку локацију. Цене су зависиле, пре свега, од локације, а затим и од типа и величине тезги и покретних објеката“, истакао је начелник Дејан Ковачевић.