УСВОЈЕН ТРЕЋИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ЗА 2017. ГОДИНУ

Десетој редовној седници Скупштине ГО Стари град, која је одржана 11. маја, приствовало је 47 од 56 одборника, колико броји пуни састав староградског парламента, који су разматрали четири тачке дневног реда.

Скупштина је, већином гласова присутних одборника, усвојила трећи ребаланс за 2017. годину.

-Укупно утврђени приходи и примања остају на истом нивоу, у износу од 840.172.961 динар као и приликом доношења Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету Градске општине Стари град од 13. априла ове године. Присупамо овој одлуци због оправдане потребе за прерасподелом средства са позиције на позицију – образложио је присутним одборницима разлоге који су условили доношење ове одлуке, руководилац Одељења за буџет Богица Петровић.

Већином гласова усвојена је Одлука о изменама и допунама Одлуке о оснивању, као и решење о именовању Управног одбора „Староградске фонадације”. У наставку седнице, староградски парламентарци су донели Решење о именовању Ирене Пашић, дипломираног политиколога, на функцију директорке „Староградске фондације”, која за свој рад неће примати накнаду.

У току седнице путем видео бима одборницима је упућен позив да се прикључе акцији за прикупљање помоћи за лечење деветогодишње Теодоре Врањешевић која болује од акутне мијелоидне леукемије. ГО Стари град је одмах подржала ову племениту акцију и у холу зграде поставила кутија за прикупљање новчане помоћи како би Теодора што пре могла да оде на лечење у Универзитетску дечју клинику у Франкфурту.