УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА

УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА – Програм

Традиционални туристичко-уметнички догађај ”Улица отвореног срца”, одржаће се и ове године, најављено је на конференцији за медије у Атељеу 212, на којој су говорили Светозар Цветковић, директор Атељеа 212, Оливера Лазовић, директор Туристичке организације Београда, Миомир Билбија, члан Општинског већа Старог града и Светислав Гонцић, глумац и редитељ ове манифестације која је део ширег програма »Београд – град отвореног срца«, чији је покровитељ Скупштина града Београда
Ова традиционална манифестација настала још 1969. године , званично је установљена је 1988/89. и као таква ушла је у календар најзначајнијих активности нашег главног града. Настала је и уметнички се развила из дружења глумаца Атељеа 212, који су тог дана били у улогама келнера и шефа сале у »Српској кафани«. Ове године »Улицу отвореног срца« заједнички организују Атеље 212, Туристичка организација Београда и СО Стари Град.
Тачно у подне 1. Јануара 2006. Светогорска улица освануће у знаку отвореног срца! Први дан Нове Године, Београђани ће поделити са својим пријатељима, познаницима и комшијама у улици која их позива да отворе своја срца и доживе чаробне, распеване тренутке!
Испред Општине Стари град ће бити постављена велика кутија (новогодишњи поклон за оне којима је најпотребнији), у којој ће се скупљати играчке, књиге и одећа као и новчани прилог као поклон деци са Косова. То ће се продавати и сувенир у обилу срца на штапићу, са ценом ”колико ко да” а приход је намењен избеглој деци.
У улицу ће, директно са Северног Пола стићи новогодишње кочије, праћене музиком и чаробном, карневалском процесијом! На пјацети испред Атељеа 212, публику ће, после традиционалне новогодишње честитке Светозара Цветковића, директора Атељеа 212, госпође Радмиле Хрустановић, заменика Градоначелника Београда, Мирјане Божидаревић, Председника Општине Стари Град и Оливере Лазовић, директора ТОБ-а, Београђане ће забављати глумци и певачи (Горица Поповић, Ненад Ћирић, Мина Лазаревић, Никола Булатовић, Јелена Јовичић, Милена Ражнатовић, Ладо Лесковар… Дуж читаве улице, у празничном духу, смењиваће се различити улични оркестри, улични перформанс позоришне групе МИМАРТ, циркуски жонглери и еквилибристи, мађионичари, балет у ваздуху, ватромет…Најмлађи Београђани имаће прилику да уживају у луткарској представи позоришта »Пинокио«, Деда-Мразовима на штулама, кловновима…