УК „СТАРИ ГРАД”: БЕСПЛАТНА РАДИОНИЦА „PYTHON – ПРОГРАМИРАЈ СВОЈУ ВИДЕО ИГРУ”

„KID HUB” – ДЕЧЈИ ХАБ у сарадњи са Установом културе „Стари град”, организује бесплатну радионицу програмирања видео игара у програмском језику #Python, која је намењена полазницима узраста од 10 до 14 година.

Радионица  „PYTHON – Програмирај своју видео игру” одржаће се 2. новембра, од 11 до 13 сати у просторијама Установе културе Стари Град, Капетан Mишина 6а.

Из KID HUB -а, који је посвећен оснаживању креативног потенцијала деце од 7 до 18 година и унапређењу запошљивости младих кроз иновативне образовне програме који интегришу ИТ, СТЕАМ (науку, технологију, уметност, метематику), мејкер образовање, дизајн, социјалне иновације и креативно предузетништво, поручују да учење програмирања код деце подстиче критичко размишљање, примену знања из математике, физике и информатике и креативни приступ решавању проблема.

Зашто баш видео игре? Одговор је једноставан. Тржиште компјутерских игара достигло је у 2018. скоро 100 милијарди долара и потражња за овим профилом програмера је велика. Један од новијих програмских језика који је веома тражен на тржишту, истовремено и једноставан за учење је програмски језик „Python”.

Учешће у радионици је БЕСПЛАТНО, а пријављивање је обавезно!

ПРИЈАВИТЕ СЕ ОВДЕ

Све додатне информације можете добити путем мејла: skola@kidhub.rs ili na telefone: 064 138 96 16 и 064 266 96 70