ОДРЖАНА ТРИБИНА „ПРИСТУПАЧНОСТ И ЗАПОШЉАВАЊЕ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ”

Удружење Особа са инвалидетом Београда организовало је у великој сали градске скупштине Београд трибину под називом „Приступачност и запошљавање особа са инвалидитетом”. Трибина, којој је присуствовао и заменик председника градске општине Стари град Александар Тодоровић, организована је у оквиру програма „Из Круга у Окружење” који је подржан од Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда.

Главни урбаниста наше престонице,Марко Стојчић, који је био један од говорника на трибини, истакао је значај унапређења престонице по мерилима свих њених становника, с посебним нагласком на особе са инвалидитетом. У свом излагању Стојчић је истакао да је покренута кампања којом се надлежне градске институције обавезују да побољшају услове функционисања особа са инвалитетом на свим нивоима.

„Покренута је акција прилагођавања јавног градског превоза особама са инвалидитетом, пре свега применом звучне сигнализације”, казао је Стојчић. Он је истакао да ће делови града који се реконструишу бити прилагођени тој популацији и најавио уклањање ивичњака и других препрека, као и уградњу тактилних плоча у централним градским зонама.

Градска општина Стари град активно учествује у разговорима са надлежним градским и јавним предузећима о побољшању услова, односно о оном што је потребно надоместити да би особе са инвалидитетом могле несметано да обављају своје дневне активности.