СТАРОГРАДСКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ – ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ У ПОСЕТИ БРИСЕЛУ

Група од петнаест ђака генерације, средњошколаца и средњошколки са општине Стари град, налази се у студијској посети Бриселу, седишту Еропске уније.

Староградски ђаци генерације у оквиру овог студијског путовања имају јединствену прилику да  се из прве руке упознају са институцијама Европске уније (ЕУ), начином њиховог функционисања, као и да сазнају нешто више о различитим програмима за младе и да се упознају са заједничким европским културним наслеђем.

Када су у питању институције средњошколци су већ првог дана  посетили  Европски парламент и Европску комисију, где су се упознали са различитим програмима за младе – са програма вололонтирања, студирања и размена, кроз имплементацију програма Еразмус+.

Поред званичних институција, где се доносе важне одлуке за ЕУ, староградски ђаци генерације ће у наредним данима посетити и туристичке знаменитости, културне институције и музеје главног града Белгије и административног седишта ЕУ.

Наградна студијска посета Бриселу за најуспешније староградске средњошколце – ђаке генерације, под називом „Посете институцијама и државама чланицама Европске уније“, реализује се већ шесту годину за редом током септембра месеца захваљујући подршци и доброј сарадњи Делегације Европске уније у Србији и Градске општине Стари град.