МЕЂУНАРОДНИ СКУП “СОЛИДАРНОСТ – ДИГИТАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА КРЕАТИВНУ ОТПОРНОСТ” У УК “ПАРОБРОД”

CultureHub” и “La MaMa” из Њујорка, са колективом “Eho animato” из Београда, организују Међународни скуп “Солидарност – дигиталне стратегије за креативну отпорност”, од 1. до 3. јула 2021. у УК “Пароброд”.

“La MaMa” позориште је пре 11 година, заједно са Институтом за уметност из Сеула, оформила платформу за истраживање нових технологија и извођачких уметности – “CultureHub”.

“CultureHub” у оквиру својих активности продуцира транслокацијске, тј. перформансе на даљину у којима сарађују уметници из Њујорка, Сеула, као и других градова света комбинујући живо и дигитално присуство, као и локалне теме које обрађују у међународном и онлајн окружењу.

Скуп под називом – “Солидарност: дигиталне стратегије за креативну отпорност”, истражује управо оне теме које су везане за “La MaMa” и дух њујоршке авангарде, али из перспективе 2021. Током три дана скупа, биће одржан низ радионица, разговора, као и практичних уметничких радних сесија и перформанса.

Радионице и радне сесије ће водити Били Кларк, уметнички директор “CultureHub” из Њујорка, Миа Ју, уметничка директорка позоришта “La MaMa” из Њујорка, Мети Барбер Бокелман, главна креативна продуценткиња “CultureHub”, као и стални уметници ове мреже – Оливија Џек и Жан Гарсија.

“Eho animato” је партнер “CultureHub” у Београду, а подршку је пружио УК Пароброд и Амерички кутак у Београду.