ОПШТИНА СТАРИ ГРАД И ОВЕ ГОДИНЕ ОРГАНИЗУЈЕ БЕСПЛАТНУ ШКОЛУ ПЛИВАЊА И ВАТЕРПОЛА ЗА ДЕЦУ УЗРАСТА ОД 6 ДО 15 ГОДИНА – РОК ЗА ПРИЈАВУ 28.ЈУН

Градска општина Стари град, трећу годину заредом, мисли на најмлађе суграђане. И овог лета, у сарадњи са ВК „Дорћол“, ВК „Стари град“ и СРПЦ-ом „25. мај – Милан Гале Мушкатировић”  организује бесплатне школе пливања и ватерпола за децу узраста од 6 до 15 година.

Најмлађи Старограђани имају прилику, као и претходне две године, да од 1. јула заједно са тренерима из ватерполо клубова „Дорћол” и „Стари град” тренирају, вежбају, усвајају здраве животне навике и развију љубав према спорту. 

Право на учешће у бесплатним програмима имају деца са пребивалиштем на Старом граду, као и она која похађају староградске предшколске или школске установе.

Позивамо све заинтересоване родитеље да своју децу  пријаве за бесплатну школу пливања и ватерпола у Услужном центру општине Стари град (приземље општинске зграде, улаз из Нушићеве улице), сваког радног дана од 8 до 16 часова. Рок за  пријаве је 28. јун.


Градска општина Стари град, у оквиру програма „Стари град мисли на тебе”, традиционално организује низ бесплатних програма за грађане свих старосних група, а посебна пажња је посвећена активностима најмлађих – од концерата, представа, креативних едукативних радионица, до школа спорта и језика. Један од приоритета у раду наше општине увек ће бити улагање  у будућност најмлађих генерација и зато је акценат ове године стављен на креирање нових програма и унапређивање постојећих, како би се малишанима омогућило да на квалитетне начине проведу своје слободно време.

Велики одзив деце претходних година је најбољи показатељ успешности овог  програма јер је до сада преко 3600 староградских малишана свих узраста похађало бројне бесплатне програме које је за њих припремила наша општина.

Градска општина Стари град наставиће са организовањем оваквих и сличних активности и да спроводи акције које укључују и млађе и старије суграђане како би  им омогућила да активно проведу лето у Београду.