СКАДАРЛИЈИ ВРАТИТИ СТАРИ СЈАЈ

Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град разговарала је са Жељком Ожеговићем, чланом Градског већа и Јасном Димитријевић, директорком Туристичке организације Београда о ревитализацији Скадарлије као једне од кључних туристичких дестинација Београда.

Да би се Скадарлији повратио имиџ и статус који је некада имала и да би се спремно дочекао велики број гостију за време Универзијаде, прворазредног спортског и туристичког догађаја за Београд и Србију, учесници састанка договорили су се о задацима које је неопходно предузети у наредном периоду, а на којима ће у наредном периоду заједнички радити Град Београд, Туристичка организација Београда и општина Стари град.
– Договорили смо се да, уз помоћ и учешће Привредне коморе Београда одржимо састанак са свим угоститељима у Скадарлији, да са Белеф центром осмислимо програмске активности, као и да се предузму све неопходне мере комуналног уређења ове, најпознатије боемске улице у Београду – рекао је Жељко Ожеговић.
На састанку је договорено да први састанак са представницима Привредне коморе Београда буде одржан 19. јануара, када ће се усагласити даљи кораци за ревитализацију простора Скадарлије.

БЕОИНФО