ПРЕДСЕДНИК РАДОСЛАВ МАРЈАНОВИЋ И ДИРЕКТОРИ СТАРОГРАДСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА ОДРЖАЛИ РАДНИ САСТАНАК У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

У општини Стари град данас је одржан радни састанак председника општине Радослава Марјановића са директорима седам староградских основних школа. Састанку су присуствовали заменик председника Александар Тодоровић, заменица начелника Управе Наташа Гавриловић, руководиоци одељења за буџет и финансије Весна Јанковић и друштвене делатности и пројекте рзвоја Бојан Бојић.

Председник општине Радослав Марјановић упознао је директоре школа са  подршком и финсијским средствима које је општина Стари град обезбедила староградским основним школама у 2023. години.

„Припремамо програмски буџет за наредну годину и ово је права прилика да у оквиру партиципативног буџетирања од вас добијемо конкретне предлоге за неопходне радове у вашим школама. Пошто буџет општине није велики, издвојили смо по 4 милиона динара, уз додатни ПДВ-е, за сваку староградску основну школу. Уколико износи за радове буду већи потрудићемо се да додатна средства обезбезбеде градски секретаријат за образовање и Министарство просвете. Зато очекујемо ваше конкретне предлоге“, поручио је председник Марјановић на данашњем састанку.

Предлог је прихваћен са одобравањем директора школа који су се сагласили да током следеће недеље, на новом састанку, доставе списак приоритетних радова у својим школама.

„Кроз програмско и квалитетно креирање општинског буџета за 2023. годину обезбедили смо ова средства за инвестиционо и текуће одржавање зграда и дворишта наших основних школа, али и додатних 400 хиљада динара за рад ђачких парламената“, додао је председник Радослав Марјановић.

Током састанка директор Oсновне школе „Краљ Петар Први“ Младен Стевановић упознао је присутне, између осталог, и са актуелним проблемом грејања у згради најстарије српске школе у истоименој улици, који је настао због пуцања експанзионе посуде, а директор ОШ „Вук Караџић“ Урош Момчиловић са неопходношћу ревизије пројекта реновирања фасаде најстаријег дела зграде  школе, према условима Завода за заштиту споменика културе града Београда.