СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Сарадња Старог града и општине Јафа из Израела

Општина Стари град успоставиће сарадњу са Јафом најстаријом општином Тел Авива. Један од првих корака је изложба фотографија Бранка Брандајса коју организује амбасада Србије и Црне Горе у Израелу. Фотографије Бранка Брандајса настале су у протекле две године и већина представља делове Старог града. Општина је обезбедила средства за штампање каталога на хебрејском језику са репрезентативним прилозима. Тим поводом, у посети Израелу, у периоду од 8. до 12. марта боравиће Небојша Бакарец, заменик председника општине Стари град.
У току су припреме за рестаурацију фасаде зграде Правно биротехничке школе у Светогорској 48. Вредност ових радова је
4. 600.000 динара, средства су обезбеђена из буџета општине Стари град.
Општина ће финансирати пут Нине Божовић, ученице трећег разреда Прве београдске гимназије на заседању Европског парламента младих у Паризу.
Шаховском клубу слепих “Напредак” додељено је 145.000 динара за организовање Међународног турнира слепих у шаху, који ће се одржати у априлу.
Техничка школа за обраду дрвета ове године слави 50 година постојања па јој је из буџета општине додељено 200.000 динара за организовање републичког такмичења “Шумарство и обрада дрвета” и 50.000 динара за поправку дихт машине.
Музичкој школи “Вучковић” додељено је 210.000 динара за организовање Интернационалног такмичења младих уметника на хармоници и Првој економској школи је припало 200.000 динара за набавку намештаја за зборницу.