ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ПОЖЕЛЕЛА ДОБРОДИШЛИЦУ ЂАЦИМА ПРВАЦИМА – 570 ШКОЛСКИХ РАНАЦA СА ПРАТЕЋИМ ПРИБОРОМ ОБРАДОВАЛО НАЈМЛАЂЕ ОСНОВЦЕ

Градска општина Стари град је поводом почетка нове школске године обезбедила 570 поклон ранчева за све ђаке прваке из седам староградских основних школа.

Све ученике је првог дана школовања у клупама дочекао ранац добродошлице са пратећим прибором – перница са бојицама и фломастерима, лењири, темпере, водене бојице, четкице, футроле за блок, пластелин, шестар, резач, гумица, графитне оловке, као и посебна торба за опрему за физичко и слатки пакетић, које је за школску 2022/2023. годину обезбедила компанија „Kalemegdan development“ која гради Стамбено-пословни комплекст К-дистрикт.

Првацима и њиховим родитељима у ОШ „Дринка Павловић“ добродошлицу и срећан полазак у школу пожелели су представници општине – председник општине Стари град Радослав Марјановић и председник Скупштине општине Душан Петрић, као и представница компаније „Kalemegdan development“ Александра Колар.

„Ове године имамо срећу да имамо више првака него претходне, укупно њих 570, што је за 40 ђака више у клупама за староградске основне школе. Полазак у школу је велики догађај у животу сваког детета и родитеља и наша жеља је да им први школски дан остане у трајном сећању. Зато смо, као и сваке године, припремили симболичне поклоне за срећнији, веселији и безбрижнији полазак у школу – школске ранчеве са неопходним прибором за учење. За ученике основних школа општина Стари град организује бројне бесплатне ваншколске активности, као што су спорт, креативне и едукативне радионице. Пријаве крећу наредне недеље у Услужном центру општине и овом приликом позивам родитеље да своју децу пријаве за оне активности које њихова деца буду желела“, рекао је председник Радослав Марјановић и истакао да је унапређење услова и квалитета школовања један од приоритета у раду општине Стари град.

Александра Колар из компаније „Kalemegdan development“ рекла је да ће као друштвено одговорна компанија и у будућности учествовати у програмима локалне заједнице.

„Наша компанија један је од млађих станара општине Стари град и било нам је природно да се одазовемо на овакав позив и на овакву иницијативу, као и и да мало боље и присније упознамо свој нови комшилук. Желимо да на најлепши начин представимо компанију, да нагласимо значај друштвене одговорности и да најавимо да ћемо, као компанија која стоји иза комплекса К-дистрик, и у будућем периоду ослушкивати потребе локалне заједнице и са своје стране допринети лепшем и удобнијем животу“, рекла је Александра Колар из компаније „Kalemegdan development“.

„Сваки први септембар је велика ствар за ђаке прваке и њихове родитеље и општина Стари град ће кроз своје бесплатне програме, радионице и школице спорта у Спортском центру „25. мај – Милан Гале Мушкатировић“  урадити све оно што је потребно да афирмишемо време изван школских клупа како би деца могла да се друже и одрастају на здрав начин. Желимо да на такав начин помогнемо кућном буџету родитеља, али и да допринесемо социјализацији и здрављу“, поручио је ђацима првацима у ОШ „Дринка Павловић“ председник Скупштине општине Душан Петрић.