ПРЕЗЕНТАЦИЈА СКАДАРЛИЈЕ У БРИСЕЛУ

Представници Скупштине града Београда, Туристичке организације Београда и општине Стари град, од 17. до 21. септембра бораве у Бриселу, у статусу почасног госта, и биће једина инострана делегација која ће присуствовати 49. традиционалној манифестацији града Брисела, фестивалу „Fête traditionnelle”. Том приликом обележиће се и 25. годишњица братимљења општине Ilôt Sacré и Скадарлије.

Србија, Београд и Скадарлија представиће се на два штанда у центру Брисела, у Rue des Bouchers, у непосредној близини Grand Place, где се налазе многобројни ресторани, а четврт подсећа на нашу Скадарлију.

Наши штандови биће опремљени у традиционалном духу, са скадарлијском закуском и сувенирима. Истовремено, на овим штандовима представиће се и Београд као град културе, спорта и забаве, те као идеална „city break” дестинација. Представиће се и пословни Београд, на начин на који ТОБ промовише наш главни град на међународним сајмовима туризма.

У суботу, 19. септембра, представницама Скупштине града Београда и општине Стари град Радмили Хрустановић и Мирјани Божидаревић, као и амбасадору Србије у Бриселу Радомиру Диклићу, биће уручене дипломе почасних грађана „Commune Libre de l’ Ilôt Sacré”, као и пригодна одликовања.

Циљ учешћа на овој манифестацији је репозиционирање Београда и Скадарлије на туристичкој мапи Европе.