ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЕКО ПОРТАЛА – БУДИТЕ НАШ ЗЕЛЕНИ РЕПОРТЕР

У општини Стари град данас је одржана презентација ЕКО портала, у организацији невладине организације „Медијски едукативни центар“. Презентацији су осим председнице општине Мирјане Божидаревић присуствовали и заменица председнице Ана Даниловић и чланови Општинског већа.

Иначе, ова невладина организација веће десет година бави се питањима едукације младих у области екологије, здравства, насиља и медија, почев од од најмлађих па до оних преко двадесет година. „ Циљ нам је да код најмлађих покренемо акције усмерене ка одржавању животне средине али не само едукативно већ и путем превенције и интеракције. Наш ЕКО портал био би свакодневно доступан сваком грађанину који жели да се информише о еколошким акција на својој општини и који могу да нам пошаљу мејлом свој прилог, слику или коментар. С друге стране грађани би били упознати са активностима које предузима њихова општина и заједничким акцијама би постизали значајне резултате, ообјаснио је председник Управног одбора Медијског едукативног центра“ господин Миомир Рајчић и додаје да са многим градовима по Србији сарађују и да би једна оваква еколошка акција била покренута први пут у Београду са Градском општином Стари град.

Славко Димовић, члан Општинског већа задужен за екологију у општини Стари град, истиче значај овог пројекта јер не да само едукује најмлађе већ има и интерактивни садржај који је јако битан за будући рад Савета за екологију Градске општине Стари град. „ На ЕКО порталу ићи ће наш лого али и блог у коме ће грађани моћи да остављају своје сугестије, коментаре који ће нам помоћи да реализује више заједничких акција“ каже Димовић.