ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ОПРЕМИЛА ПРЕЧИШЋИВАЧИМА ВАЗДУХА ВАСПИТНЕ СОБЕ ВРТИЋА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ДЕЧЈИ ДАНИ“ И УЧИОНИЦЕ СТАРОГРАДСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

Општина  Стари град поклонила је данас је 90 пречишћивача ваздуха малишанима Предшколске установе „Дечји дани“. Тим поводом председник општине Радослав Марјановић и члан Већа Недељко Јовановић посетили су вртић „Скадарлија“, у коме дневно борави око 600 малишана распоређених у неколико старосних група, и директорки предшколске установе Сањи Лазић уручили пречишћиваче ваздуха.

„Општина Стари град жели да нашим најмлађим суграђанима омогући да своје детињство проведу у безбедном окружењу. Ово је наставак акције постављања пречишћивача ваздуха у свим староградским основним школама и вртићима коју смо започели јесенас са циљем да деца током дана бораве и уче у здравијим условима, на свежијем и чистијем ваздуху. Овим савременим апаратима опремили смо 173 учионице и васпитне собе”, истакао је председник Марјановић и нагласио да ће ускоро бити реконструисано и двориште овог староградског вртића, у коме су снимљене и све епизоде популарне дечије емисије „Коцка, коцка, коцкица“.

„Иницијатива је потекла од родитеља малишана који бораве у „Скадарлији“ и колектива Предшколске установе. Урађен је предмет и предрачун, а очекујемо да се током летње сезоне крене са радовима“, рекао је председник Радослав Марјановић.

Током зимских месеци питање квалитета ваздуха постаје актуелније, нарочито на Старом граду који је саобраћајно, прометно и централно, урбано језгро нашег града.

„Веома је важно да наша деца проводе квалитетно време у нашим вртићима док су им родитељи на послу. Од данас ће у свакој васпитној просторији у којима малишани бораве бити постављен пречишћивач ваздуха који ће им  обезбедити свеж и чистији ваздух унутар вртића. Захвални смо општини и председнику Марјановићу, који је некад похађао овај вртић, што препознају наше потребе и што нас подржавају у стварању безбедних услова за све наше малишане“, рекла је директорка Сања Лазић.