ПОСЕТА ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ И КЛУБУ ЗА СТАРИЈЕ „СТАРИ ГРАД 2“

Поводом обележавања међународног Дана старих, градоначелник Београда Драган Ђилас, заменик градоначелника Милан Кркобабић и председница општине Стари град Мирјана Божидаревић, посетили су данас Дневни центар и клуб за старије „Стари град 2“. Посети делегације из Града и општине присуствовали су и директорка Геронтолошког центра „Београд“ Бранкица Јанковић и управник пословне јединице „Дневни центри и клубови“ Миша Тасић.

Градоначелник Драган Ђилас захвалио се на добродошлици, коју су уз музику и пиће припремили пензионери са Старог града.

– Град ће и даље наставити да брине о најмлађим и о најстаријим суграђанима. Приоритети су нам вртићи и школе, али и клубови за старе у којима борави све већи број пензионера. Наставићемо да финансијски помажемо најугроженијим пензионерима и да улажемо у овакве клубове, како би побољшали услове дневног боравка пензионера – истакао је градоначелник Драган Ђилас.

Заменик градоначелника Милан Кркобабић изјавио је да ће се и даље залагати за побољшање живота пензионера у Београду. Како је нагласио, у плану Града за наредну годину је да сви пензионери старији од 65 година, без обзира на примања, добију бесплатне маркице за превоз, док ће новчану надокнаду и у будуће добијати сви пензионери који имају пензију мању од 15.000 динара.

Дневни центар и клуб за старије „Стари град 2“ у Светогорској 14 основан је 1982. године. Укупан број корисника услуга овог клуба је 197, а чак једна четвртина њих је старија од 80 година. Својим корисницима клуб обезбеђује разноврсне услуге, од дневног боравка, исхране и других сервисних услуга до услуга анимације.