ДОДЕЉЕНА НАГРАДА „ПОЛИЦАЈАЦ ГОДИНЕ“ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД – ПРИЗНАЊЕ ЗА ИЗУЗЕТНО ЗАЛАГАЊЕ, ПРОФЕСИОНАЛНОСТ И ПОСВЕЋЕНОСТ ОЧУВАЊУ ЈАВНОГ РЕДА, МИРА И БЕЗБЕДНОСТИ СВИХ СТАРОГРАЂАНА

Председник Радослав Марјановић уручио је данас традиционалну награду општине Стари град „Полицајац године“ најистакнутијим припадницима Полицијске станицe „Стари град“ (ПС) за резултате постигнуте у извршавању безбедносних задатака и пружању значајног доприноса очувању јавног реда и мира, имовине и безбедности грађана.

Свечаном уручењу захвалница и новчаних награда присуствовали су начелник  Полицијске станице „Стари град“, мајор Раденко Ресановић и командир станице Бојан Масал.

Признање „Полицајац године“ и новчана награда у износу од 100.000 динара ове године је припала полицијским службеницима Јовани Милојевић, Горану Шобићу и Драгану Радојичићу.

Председник Марјановић је честитао добитницима на заслуженом признању и нагласио да ће општина Стари град наставити традицију доделе ове годишње награде коју је обновила пре две године.

„Желимо да вам се захвалимо за изузетно залагање, професионалност у извршавању задатака и посвећеност очувању јавног реда и мира.  Припадници Полицијске станице „Стари град“ свакако својим радом, трудом и посвећеношћу заслужујују овако признање. Ми знамо да ваш позив носи опасности и ризике, а наша општина то препознаје и поштује. Општински Савет за безбедност, у чијем раду учествује начелник Ресановић, кроз сарадњу са вама и на један системски начин, ради на подизању нивоа безбедности свих наших суграђана, као и на очувању имовине, јавног реда и мира“, нагласио је председник Радослав Марјановић и пожелео свим припадницима ПС „Стари град“ срећне новогодишње и божићне празнике.

Начелник Полицијске станице „Стари град“ Раденко Ресановић се захвалио  председнику општине у име свих запослених и награђених полицајаца.

„Општинска награда „Полицајац године“ је велики подстрек и признање за све наше службенике. Сигурни смо да Старограђани знају да смо им стално на располагању и да се трудимо, и да ћемо се трудити да се осећају сигурније и безбедније, јер је то наш примарни задатак”, поручио је Ресановић и оценио да је сарадња са локалном самоуправом на изузетно високом нивоу у протекле две и по године.

Градска општина Стари град је у новембру 2020. године образовала Савет за безбедност са циљем да се системски и у сарадњи са другим надлежним органима пружи стручна помоћ на превенцији и побољшању безбедности у локалној заједници. Конституисање Савета, на чијем је челу начелник ПС „Стари град“, додатно је допринело унапређивању сарадње општине и припадника МУП-а, што је резултирало стварањем безбеднијег окружења за све суграђане староградске локалне заједнице.

Подсећамо да су општина и Полицијска станица „Стари град“, развијајући успешну сарадњу, током протекле године организовале и спровеле неколико едукативних и превентивних акција намењених  најмлађим суграђанима, предшколског и школског и узраста, а тичу се безбедности деце у сабраћају и упознавању са радом полиције у локалној заједници.

Током септембра, на иницијтиву наше општине, организована је смотра организационих јединица МУП-а у Доњем граду, на којој је учествовало око 450 строградских малишана из ПУ „Дечји дани“.  Смотра је имала за циљ да се деца предшколског узраста упознају, охрабре и да развијају односе поверења према униформисаном полицајцу и да науче како да му пријаве неки проблем са којим се суочавају. Кроз сарадњу и рад локалног савета за безбедност са Полицијском станицом „Стари град“ овакве и сличне акције наставиће се и наредне године.