ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ У СВРАТИШТУ

Радмила Хрустановић, помоћник градоначелника, Јасна Димитријевић, директор Туристичке организације Београда и Ристо Рацо, члан Општинског већа Градске општине Стари град посетили су данас „Свратиште за децу са улице“ у Крфској и том приликом уручили поклон пакете који су прикупљени током манифестације „Улице отвореног срца“, која се ове године одржала под називом „Пиши срцем“.

„ Ове године општина Стари град је са хуманитарном организацијом „ Хлеб живота“, осим средстава за децу Центра за смештај деце у Милошевцу, прикупила и пригодне поклоне за децу из „ Свратишта“, тако да смо данас овде да им поделимо играчке, школски прибор, кућну хемију и одевне предмете“, рекао је Ристо Рацо.

Општина Стари град донирала је и 200 000 динара Центру за смештај деце у Милошевцу, а део ових средстава намењен је за рад прихватилишта деце са улице – „Свратиште “ у Крфској улици, у Београду.

Подсећамо да су Мирјана Божидаревић, председница општине и и Јован Колунџија, оснивач Центра лепих уметности „Гварнеријус“, 22. децембра представницима „Свратишта“ уручили су чек од 343.6000 динара, колико је прикупљено током Циклуса хуманитарних концерата, од продаје улазница и од донација привредника и појединаца, људи добре воље.