ОПШТИНА СТАРИ ГРАД: ПРЕПОРУКЕ УПРАВНИЦИМА СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА ЗА БОЉУ ИНФОРМИСАНОСТ И КОМУНИКАЦИЈУ СА СТАРОГРАЂАНИМА ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

Градска општина Стари град упутила је 21. марта допис на адресе 1.150 управника стамбених заједница како би Старограђани, станари зграда, у потпуности и у што већем броју били објективно, квалитетно и истинито информисани о правилима понашања у условима ванредног стања и пандемије вируса корона, као и о активностима локалне заједнице и услугама Волонтерског сервиса које су доступне старијим суграђанима.

Управницима стамбених заједница су путем мејла достављене препоруке и ближа упуства Штаба за ванредне ситуације ГО Стари град: 1. како одржавати хигијену зграде у доба епидемије 2. протокол уласка у станове, као и 3. правила понашања људи који су у самоизолацији.

Како би ове важне информације биле доступне што већем броју суграђана управницима зграда препоручено је да се упуства истакну на огласне табле свих стамбених  зграда на Старом граду.

Градска општина Стари град, имајући у виду да је на снази забрана кретања од 17,00 до 05,00 часова, још једном обавештава најстарије Старограђане да ће све док траје пандемија корона вируса Волонтерски сервис вршити доставу основних животних намирница, средстава за хигијену и лекова на кућне адресе.

Старограђани се за услуге доставе пријављују позивом на број телефона општинског Контакт центра 011/785-2-999, од 8 до 16 часова, при чему се о детаљима договарају са оператерима.