ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ЛЕГАЛИЗУЈЕ КУЋИЦЕ ЗА НАПУШТЕНЕ ПСЕ

Као наставак акције постављања кућица за псе испред зграде општине, ГО Стари град донела је одлуку да легализује све кућице за напуштене животиње које су поставили грађани.

– Током ледених дана који су иза нас смо спасили доста остављених паса. И сам сам видео колико су труда поједини суграђани уложили у прављење сигурних склоништа за напуштене животиње, те с тога сматрам да је најмања ствар коју можемо да урадимо – то да их легализујемо, односно ставимо под заштиту Општине Стари град. Због тога бих позвао све Старограђане да се, уколико виде постављене кућице, јаве Контакт центру општине, а ми ћемо одмах изаћи на терен и на сваку кућицу залепити посебну налепницу и тако их ставити под наш надзор и заштиту – рекао је Марко Бастаћ, председник општине Стари град.

Такође, како само склониште није довољно да би куце и маце преживеле, Општина је одлучила да подржи и акцију “АРЦ – Банка хране за напуштене животиње”.

Сходно томе, ГО Стари град позива све “пет-шопове”, друштвено одговорне фирме, али и све Старограђане да подрже ову акцију и донирају храну за животиње.

У Контакт центру општине биће постављена кутија за донације упаковане хране где грађани могу оставити своје донације и тако спасу али и побољшају животе наших крзнених другара.

Све донације ће бити јавно објављене путем “Фејсбук” стране “АЦР-Банка хране за напуштене животиње”.

Број телефона Контакт центра на који нам се грађани могу јавити је 7852999.