ОБНОВЉЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ У ОШ „ МИХАЈЛО ПЕТРОВИЋ АЛАС“

Обновљени кошаркашки терени Основне школе „ Михајло Петровић Алас“ на Дорћолу данас су свечано отворени, у оквиру програма „Школа без насиља“. У обнови терена учествовали су UNIQA осигурање, ГО Стари град и Канцеларија за младе града Београда, а вредност радова износи око милион динара. Испред Старог града, догађају је присуствовала Ана Даниловић, заменица председнице општине.

Хуманитарна акција UNIQA BASKET FOR BELGRADE започела је пријатељском утакмицом између кадетске екипе Црвене звезде и кошаркашког тима ОШ

„ Михајло Петровић Алас“.

– Драго ми је што смо данас у једној од најстаријих староградских школа и што спортом покушавамо да склонимо младе људе са улица. Ово је добар пример како једна друштвено одговорна компанија помаже у здрав развој младих људи.

UNIQA осигурање од доласка на српско тржите подржава УНИЦЕФ –ов програм „ Школа без насиља“ и захваљујући донацијама укључило је више београдских школа, међу којима је и ОШ „ Михајло Петровић Алас – рекао је Коста Андрић, директор Канцеларије за младе града Београда.

Ана Даниловић поздравила је данашњу акцију која је улепшала једно од многобројних игралишта на Старом граду, иако је општина просторно мала. Према њеним речима, ГО Стари град увек бити спремна да подржи овакве акције