НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ХОРОВА СТАРОГ ГРАДА

Богато стваралаштво хорова са општине Стари град представљено је на Новогодишњем концерту који је одржан у уторак 25. децембра на Коларцу, који су организовали општина Стари град и њена Канцеларија за младе. Програм су извођењем химне „Боже правде” отворили малишани из предшколске установе „Дечји дани”. Потом је присутне у пуној дворани Коларчеве задужбине поздравио председник општине Стари град Дејан Ковачевић, који је исказао задовољство што је општина по први пут окупила све своје активне хорове и нагласио да ће ова манифестација постати традиционална.

На концерту деца су отпевала и божићне песмице „Божић Бата испред врата” и „Звончићи, звончићи”. После њих наступиле су „Грлице”, група за традиционално певање Балетске школе „Лујо Давичо”, која је извела неколико изворних песама.

Публици су се представили и хорови Прве београдске гимназије, Прве економске школе, „Београдски мадригалисти”, Првог београдског певачког друштва, хорови музичких школа „Станковић” и „Мокрањац”, „Vox slavikum”, као и Српско-јеврејског певачког друштва. Поред традиционалних песама неколико староградских хорова извело је и песме савремених композитора.

Овим концертом наша општина је још једном показала да се брине о младим и креативним људима са Старог града. Концерт представља круну сарадње са културним и образовним институцијама, као и са Задужбином Илије М. Коларца, коју је општина у више наврата помогла. Медијски покровитељ концерта је био РТВ „Студио Б“.