НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Поштоване Старограђанке и Старограђани,

Годину коју испраћамо обележила је глобална економска криза.

Трудили смо се да не тражимо изговоре већ да решавамо проблеме од којих зависи квалитет свакодневног живота свих грађана Старог града.Тако смо покренули неке веома комплексне пројекте од којих се по значају посебно издваја модел социјално-хуманитарне општине; наш староградски концепт унапређења геронтолошког система добио је похвале шире и стручне јавности.

Нисмо заборавили ни проблеме других генерација. Отворена је Канцеларија за младе која се бави питањима образовања, запошљавања, здравља и екологије, а организован је и Сајам запошљавања.

Екологија и здравље суграђана увек су нам на уму, па смо у времену развоја вирусних пандемија водили акције са жељом да скренемо пажњу на питања хигијене и заштите у нашем урбаном окружењу. Дајемо пуну подршку особама са посебним потребама у њиховом равноправном укључивању у друштво, од материјалне помоћи удружењима до стварања услова за потпуну доступност општинских служби. Школама и вртићима Старог града, образовним, културним и здравственим установама пружили смо финансијску, и помоћ у грађевинским радовима и опреми. Наградили смо успешне појединце, талентоване ђаке, студенте и њихове професоре.

Трудили смо се да организујемо што више хуманитарних акција и да анимирамо Старограђане, јер је у времену кризе управо солидарност највећа врлина.

Ове године обновљене су бројне улице и фасаде, уређене саобраћајнице, тротоари и паркинг места, а реконструисана је и топлана ”Дунав”. Поред тога манифестација Јевремова улица сусрета која је одржана на Цвете, привукла је пажњу и развоју туризма дала још једну димензију.

Посебно смо се трудили да задржимо висок степен ефикасности и јавности рада општинске управе, јавног услужног сервиса у коме су Старограђани на првом месту. За унапређење и стандардизацију рада добили смо домаће и међународне сетификате, али и бројна признања. Стари град је у протеклој години био у центру пажње. Одржане су Универзијада и први АТП тениски турнир.У плану је потпуна реконструкација Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“.

У новој години амбиције су још веће, а боља и лепша свакодневица грађана апсолутни приоритет тима Градске општине Стари град.

Желимо Вам срећне божићне празнике и пуно здравља и љубави у 2010. години !

Мирјана Божидаревић, председница Општине са сарадницима