НОВИ ИЗГЛЕД ДОМА ЗДРАВЉА „СТАРИ ГРАД“

Реновирање петог и шестог спрата и улазног хола Дома здравља „Стари град“ у Симоној 27 коначно је завршено. Свечано и у присуству бројних званица, председница општине Стари град Мирјана Божидаревић симболично је отворила потпуно реновиран главни улаз у Дом здравља. Улазни хол реконструисан је у пријатну чекаоницу опремљену видео надзором, у оквиру које се налазе две амбуланте за хитне случајеве, док је за особе са инвалидитетом направљена прилазна рампа и специјално адаптиран тоалет.

Реновирањем улазног хола Дома здравља „Стари град“ завршено је четворогодишње улагање општине Стари град у један од најстаријих Домова здравља у Србији.У последње четири године општина Стари град је издвојила 156 милиона динара за извођење грађевинско занатских радова и куповину медицинске опреме. Улагање у Дом здравља почело је 2002. године и до сада је реконструисано шест спратова главне зграде у Симиној улици, као и остале амбуланте на територији општине Стари град. Средствима општине купљен је и рентдген апарат, три ултразвучна уређаја, као и целокупан намештај, а у току је набавка кревета за пацијенте и гинеколошких столова за Диспанзер за жене. За 2008. годину општина је из буџета издвојила средства за набавку два ултразвучна апарата, три путничка возила и један комби за превоз пацијента на дијализу, а у плану је још реконструкција последњег спрата са комплетном заменом кровног покривача.

“Наша жеља је била да се сви који користе услуге нашег Дома здравља осећају што пријатније док чекају у реду код свог лекара, али исто тако смо мислили и на запослене лекаре и медицинске сестре, који ће од сада у пријатним и адекватно опремљеним ординацијама обављати прегледе“, рекла је председница општине Мирјана Божидаревић и додала да ће општина у скалду са својим финансијским могућностима наставити да улаже у здравство, а посебно у Дом здравља “Стари град”.

Небојша Бакарец, заменик председника општине захвалио се на раду и упорности бивше директорке Дома здравља „Стари град“ др Славице Крунић Куцуловић и нагласио да је у општини заузет јединствен став да са улагањем у здравствене установе општина води рачуна о здрављу својих суграђана. Директор Дома здравља „Стари град“ др Љубиша Перишић том приликом је нагласио да је Дом здравља један од девет установа које су ушле у пројекат Министарства здравља који се финансира средствима Светске банке. Он је истакао да је Дом здравља „Стари град“ испунио неопходне стандарде превасходно захваљујући разумевању локалних власти. Отварању су присуствовали и чланови Општинског већа Старог града Вјера Радовић, Миомир Билбија, Милан Мајсторовић и Ђорђе Ристић.