НОВА ФАСАДНА СТОЛАРИЈА ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ „СТАРИ ГРАД”

Веће Градске општине Стари град, на седници која је одржана 15. новембра, донело је одлуку о финансирању радова на замени фасадне столарије Основне школе „Стари град“, у Херцег Стјепана 7.

За ту намену из општинског буџета издвојено је око 21 милион динара.

Подсећамо да је недавно, на свечаном дочеку ђака – првака, председник Дејан Ковачевић најавио да ће да ће општина изнаћи могућности да замени старе прозоре на згради ове школе.

Градска општина Стари град је у последњих неколико година уложила значајна средства у вртиће и школску инфраструктуру како би се нашој деци и ученицима обезбедили бољи и безбеднији услови за школовање. У све основне и средње школе на Старом граду уведен је обједињени систем видео надзора који је повезан за Полицијском станицом, а у плану је увођење видео надзора и у вртиће Предшколске установе „Дечји дани“, у којој су тренутно радови на реновирању дворишта вртића „Скадарлија“. Такође, у оквиру акције „Трећаци ONLINE“, општина је прошлог месеца поклонила 584netbookрачунара ученицима трећег разреда и њиховим наставницима. Осим рачунара обезбеђена је и бесплатна обуку за рад на рачунарима, како би се основци образовали примерено веку информатике у којем живимо.