НАЈЛЕПШИ БАЛКОН СТАРОГ ГРАДА НАЛАЗИ СЕ НА ТЕРАЗИЈАМА 26, А О ЊЕМУ БРИНЕ УДРУЖЕЊЕ ФИЛМСКИХ УМЕТНИКА СРБИЈЕ

Акција „За зеленији Београд“ у организацији ЈКП „Зеленило-Београд“ траје већ 33 године и постала је традиционалана. Циљ акције је развијање позитивног односа према зеленилу код грађана, који ће на овај начин допринети стварању здраве животне средине, а самим тим и зеленијег и лепшег Београда.

Избор најлепших простора вршио се у седам категорија:
1. Најлепша зелена површина око стамбене зграде
2. Најлепша зелена површина испред пословног објекта
3. Најлепши балкон
4. Најлепша окућница
5. Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта (летња башта)
6. Најлепше школско двориште
7. Најлепше зеленило око предшколске установе

На територији општине Стари град у даљи круг градског такмичење прошли су учесници из прве три  категорије.
У најужем центру града, на адреси Теразије 26, налази се балкон Удружења филмских уметника Србије који је придобио пажњу како свакодневних пролазника, тако и чланова комисије која је изабрала исти за учешће на градском такмичењу.
Како истичу из удружења, континуирано убирају комплименте у виду огромног броја уперених фотоапарата, како Београђана тако и туриста који неретко узвикну како је диван балкон, а за одржавање ове мале зелене оазе највише су заслужне Маја Михаиловић и Снежана Гаон.

,,Иницијатор ове идеје био је предсеник нашег удружења Милан Кнежевић пре 2 године, али нам награда није била битна, јер смо сви љубитељи цвећа и то радимо из задовољства”, каже Мирјана Бошковић из Удружења филмских уметника Србије.

ЈКП “Зеленило-Београд”, заједно са учесницима, овом акцијом даје пример како се треба односити према околини у којој живимо кроз подизање еколошке свети грађана.