НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА СА ТАКМИЧЕЊИМА

Организација „Пријатељи деце“ у сарадњи са ГО Стари град, организовала је 6. јуна у ОШ „Браћа Барух“ прославу поводом завршетка школске године. На свечаности су уручене награде најуспешнијим ђацима из основних школа са Старог града који су учестовали на бројним општинским, градским и републичким такмичењима. Ученици су уз дипломе добили и књигу – поклон ГО Стари град, које им је овом приликом уручио члан Већа ГО председник Организације „Пријатељи деце“ Ристо Рацо.

Пријатељи деце на Старом граду су током 2012. године организовали преко 40 програма на којима је учествовало више од 5.000 деце и 700 наставника, сарадника из предшколских установа, основних и средњих школа.

На свим такмичењима (општинским, градским, републичким) награђено је 380 ученика.

– Спона између школа и локалне самоуправе су “Пријатељи деце“. Мени је посебна част што сам имао прилику да будем председник организације, и да допринесем развоју креативних способности деце на Старом граду. Оно што се стекне у основној школи остаје за цео живот. Важно је да се деца награде за уложени труд, као и позитивни ривалитет, како међу школама, тако и међу појединцима, јер се тако развијају њихови таленти, знање и способности – рекао је Ристо Рацо.

ОШ „Браћа Барух“ је са 140 поена, освојила прво место на нивоу Старог града, те је сходно томе имала прилику да у холу своје школе организује приредбу, на којој су наступили победници многих такмичења.

– Ми смо програмом за 2011/12. годину предвидели да 95 одсто ученика, према њиховим интересовањима, обухватимо неком ваннаставном активношћу. У ово време веома је битно да деца енергију и време користе на нешто што је корисно, а истовремено и забавно. Њихове ваннаставне активности битно утичу на њихово понашање- изјавио је директор ОШ „Браћа Барух“ Драгомир Ивановић.