НАГРАДЕ МЛАДИМ ДИЗАЈНЕРИМА ИЗ МАЂАРСКЕ И ИТАЛИЈЕ

Изложба радова креативне, међународне радионице у организацији техничке школе „Дрво арт“ и затварање радионице, одржана је 6. марта у препуном холу и свечаној сали општине Стари град Изложбу је отворила Мирјана Божидаревић, председница општине, а присутнима су се обратили и гости Тибор Виаскади (Мађарска) и и Бруно Зиле (Италија), као и Зорица Ђоковић, директорка школе „Дрво арт“. После презентовања програма,

Мирјана Божидаревић је поделила награде најбољим ученицима радионице. Одлуком стручног жирија то су: Ђула Рот – 1. место (Мађарска), Стефано Бјанко – 2. место и Енрико Роса – 3. место (обоје из Италије).

Пројект „Design playground“ обухватио је радионице којe су се од 2. до 6. марта одвијале у просторијама школе „Дрво арт“. Ученици из Дизајнерске школе из Београда, Gyakolo Szakkozepisola es kollegium, Шопрона (Мађарска), IPSIA из Бруњере (Италија) и „Дрво арт“ школе, током целе недеље заједно су израђивали комадe намештаја у оквиру припрема за заједнички наступ на манифестацији „Belgrade Design Week“. Тема радионице била је “Coffee table” (сто за кафу), а ови мулти-функционални експонати биће изложени од 25. до 31. маја 2009. године и у Музеју примењене уметности у Београду. Прва међународна радионица, после дугог низа година, резултат је успешне сарадње коју је школа „Дрво арт“ током протекле две године остварила са школама из Италије и Мађарске. Циљ сарадње је размена искустава ученика и наставника из Србије са њиховим колегама из земаља Европске уније, али и промоција и приближавање Београда и Србије младима из Европе. Истовремено, ова радионица је прва у низу корака којима „Дрво арт“ школа промовише реформисане образовне профиле које нуди својим ђацима. Са савременом опремом и новим начином рада некадашња „Дрвна школа“ поново се враћа на место које заслужује у нашем образовном систему – као школа за талентоване, креативне ђаке.