МАЖОРЕТКИЊЕ НАЈАВИЛЕ ПРАЗНИК МИМОЗЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Кнез Михаиловом улицом су јуче, у поподневним сатима, продефиловале мажореткиње које су својим наступом најавиле 49. празник мимозе у Херцег Новом, традиционалну манифестацију туристичког центра Боке Которске.

Карневалу у славу мимозе присуствовали су бројни Београђани, а међу њима и председници ГО Стари град Марко Бастаћ, општине Херцег Нови Стеван Катић, представници Туристичке организације Београда, као и шеф Одсека за туризам централне градске општине Милан Церовац.

Београд је ове године један од градова у региону у знаку мимозе пошто су мажореткиње, градска музика и кловнови из Херцег Новог овај карневал ведрине у духа Медитерана представиле на Златибору, у Јагодини, Бијељини и Добоју. Крајње одредиште је Бања Лука, где ће наступити 25. јануара, а караван ће гостовати и у Требињу, 16. фебруара, у оквиру програма ове традиционалне манифестације

„Празник мимозе” почиње првог викенда у фебруару, а разноврсни програми ће трајати током целог месеца, поручили су из Туристичке организације Херцег Нови.