“ФИШ ФЕСТИВАЛ” НА КЕЈУ КОД НЕБОЈША КУЛЕ

Тродневни празник Дунава и Саве, рибе, музике и доброг пријатељства под називом “Фиш фест” биће одржан од 26. до 28. јуна у непосредној близини куле Небојша код ресторана “Воденица”, под покровитељством Градске општине Стари град. На том месту се пре шест векова, у доба деспота Стефана Лазаревића, налазила „водена варош“ (рибља пијаца и воденица).

На конференцији за медије, која је одржана у ресторану “Воденица” о програму, сада већ традиционалне манифестације у туристичкој понуди Београда, говорили су Јасна Димитријевић, директорка Туристичке организације Београд, Ристо Рацо, члан Општинског већа и Дејан Живановић, власник ресторана и повереник Удружења “Дунав у срцу”. Фестивал почиње у петак, 26.јуна у 16 сати, када ће гости из Сплита за две хиљаде Београђана припремити њоке са шкампима.

У току вечери наступиће тамбурашки оркестри из Новог Сада и Београда као и рок група Гама из Београда. У суботу у 16 часова за титулу најбољег кувара рибље чорбе такмичиће се новинари и познате личности. За 21 час предвиђена је парада бродова на Ушћу са бакљама, а у 21.30 часова концерт Луиса. У недељу ће бити организовано такмичење у кувању паприкаша. Вече је резервисано за концерт Усније Реџепове са трубачима. Сваког дана од 16 до 24 часа биће организован превоз бродовима од Земуна до пристана код ресторана Воденица. Цена карте у једном правцу је 150 док је повратна 200 динара.

Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства је Фиш фестивал уврстило у званични прогарам обележавања међународног Дана Дунава – 29. јуна.