ЧИШЋЕЊЕ НАПЛАВИНА КОД СРПЦ “МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ”

Градска општина Стари град од данас организује чишћење речног наноса и наплавина на потезу речне обале од пристана брода „Београд 25“ до СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, на Дунавском кеју. Општина је ангажовала три чамца и људство, који од раних јутарњих сати, и поред ветровитог времена и неповољних метеoролошких услова за рад, уклањају отпад од дрвећа, грања, пластичних флаша, кеса и осталог смећа из Дунава. Радове на чишћењу обишао је Дејан Ковачевић, начелник Управе ГО Стари град.

Он је том приликом нагласио да ће акција трајати све док се не очисти приобаље реке од наноса и ђубрета које се у протеклих десетак дана налази дуж омиљеног шеталишта Београђана и које је тренутно, због ниског водостаја, просто загушило десну обалу Дунава.
– Општина на овај начин даје свој пуни допринос очувању природне околине. Користим ову прилику да обавестим власнике сплавова да су, на основу члана 37 Одлуке о постављању пловних објеката на делу обале и воденог простора на територији града Београда (Сл. лист града Београда 32/2010), обавезни да уклањају речни отпад и наплавине око освојих сплавова и пловних објеката,- нагласио је начелник ОУ Градске општине Стари град.