БОСИ ФЕСТ – ДРУГИ БЕОГРАДСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Под покровитељством Градске општине Стари град а у организацији „Хенди Центра Колосеум“ одржаће се од 3. до 5. јуна 2011. године Други Београдски филмски фестивал особа са инвалидитетом (БОСИ ФЕСТ). Свечано отварање „БОСИ ФЕСТА“ заказано је за 3. јун 2011. године у простору Дома омладине са почетком у 11. часова.

БОСИ ФЕСТ је међународни филмски фестивал особа са инвалидитетом који се први пут организовао у Београду и Србији прошле године.

Циљ филмске манифестације јесте упознавање шире јавности о правима, положају и потребама особа са инвалидитетом, побољшање комуникације, рушење постојећих предрасуда, а у исто време филмски програм подстицајно делује да се млади режисери охрабре на стварању нових филмских и уметничких остварења.

Овогодишњи мото фестивала јесте „ Поглед, покрет, живот“ , а теме су култура, спорт, туризам, образовање, рад и живот особа са инвалидитетом.
Осим Градске општине Стари град, Фестивал су подржали и Министарство рада и социјалне политике Републике Србије, Градска управа Београда, Секретаријат за културу, Саветодавно тело ОСИ при кабинету градоначелника града Београда и ГО Врачар.