БЕСПЛАТНИ ЛЕТЊИ ПРОГРАМИ ЗА МЛАДЕ И ПЕНЗИОНЕРЕ НА СТАРОМ ГРАДУ

Општина Стари град наставља са организацијом бесплатних едукативних и рекреативних активности за своје грађане свих генерација који желе да искористе слободно време на квалитетан начин и да се усавршавају стицањем нових знања. И овог лета су за Старограђане осмишљени додатни занимљиви садржаји.

У оквиру активности планираних за лето, за пензионере са Старог града су у понуди бесплатни часови јоге четвртком и суботом од 9 сати на отвореном простору у природи надомак тениских терена на Дунавском кеју. За њих ће понедељком и средом од 9 сати бити организовани и часови аквафитнеса, а у наставку од 9.45 до 10.30 ће им бити омогућен бесплатан улазак на базен СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ уз „Староградску картицу“. Програм бесплатних филмских пројекција за пензионере, популарни „Сениор фест“ наставља са радом и током лета, у промењеном термину од 19 часова у свечаној сали општине.

За младе са општине Стари град, старости од 15 до 30 година у оквиру пројекта названог „Ладовина“ организовани су разноврсни како едукативни, тако и рекреативни програми. Као припрема за летња путовања су у понуди бесплатни курсеви немачког, шпанског и италијанског језика, као и курс писања пројеката који ће им олакшати даљи професионални развој. Не заостају ни бесплатне рекреативне активности, те ће млади Старограђани моћи бесплатно да похађају часове – салсе, зумбе, фитнеса као и спортске школе бокса и кајака.

Пријаве за летње програме Канцеларије за младе трају до 18. јула и врше се путем он-лајн формулара на сајту: www.kzm.starigrad.org.rs. За све додатне информације доступни су и телефони Канцеларије за младе 3300-657 и Контакт центра општине Стари град 7852-999.