БЕОГРАДСКА ИНОВАЦИОНА ЛАБОРАТОРИЈА „ЕУРЕКА“ ПРЕДСТАВЉЕНА У ГРАЦУ

Четврти међународни састанак партнера пројекта NewGenerationSkills, у оквиру програма INTERREG, одржан је од 10. до 13 децембра ове године у аустријском граду Грацу.

Партнери из Мађарске, Аустрије, Словеније, Чешке, Румуније, Бугарске и Србије су имали прилику да размене мишљења о темама као што су адаптација локалних акционих планова, израда концепта динамичког пакета учења као и формирање интернационалне мреже иновационих лабораторија.

Пројектни тим општине Стари град је током састанка партнерима из 6 земаља представио новоотворену београдску иновациону лабораторију „ЕУРЕКА”, као и план имплементације програма активности у наредном периоду.

Просторије Београдске иновационе лабораторије – „ЕУРЕКА”, иновативни простор намењен креативним и младим Старограђанима, налази се у Дубровачкој улици број 6, на Старом граду.

Београдска иновациона лабораторија „ЕУРЕКА“ је замишљена као центар за подршку развоја предузетништва младих и креативних Старограђана и прави расадник нових вештина и друштвено одговорних улагања у разним областима, пре свега у развоју друштвеног и културног предузетништва и креативне индустрије.