18. ЈЕСЕЊИ ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА – „МИСЛИ РАНИЈЕ, БИРАЈ ЗДРАВИЈЕ”

Под слоганом „Мисли раније, бирај здравије”, 4. и 5. октобра, од 10 до 20 сати, у Дому Војске Србије биће одржан 18. Јесењи Роса фестивал здравља. На манифестацији ће учествовати домови здравља, државне и приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес и бањски центри, удружења пацијената, сви они који се баве здравом исхраном и козметиком. Фестивал ће бити посвећен важности хидрације, превенцији, здравој и правилној исхрани.

Заинтересовани грађани моћи ће на манифестацији да се посаветују са најеминентнијим стручњацима, да провере здравствени статус, измере притисак, шећер у крви, вид, висину и тежину, стање минерала и витамина у организму, ураде тестирања која указују на то да ли имају ризик да оболе од дијабетеса, деменције, депресије и анксиозности, да добију савет о исхрани од нутрициониста. Фармацеутска комора Србије у сарадњи са фармацеутима из различитих апотека ће имати саветодавну улогу за људе који користе хроничну терапију, јер ће им фармацеути бити на располагању како би проверили да ли на прави начин користе и чувају своје лекове, као и да ли се можда неки препарати које пију не препоручују заједно са медикаментима. Лекари, медицинске сестре, техничари и фармацеути моћи ће бесплатно да присуствују акредитованим предавањима и добију бодове за обнављање лиценце. Традиционално ће бити одржане и дегустације здравих производа и напитака и упознавање посетилаца са производима и услугама излагача. Планирано је одржавање неколико важних трибина за школарце, радно активно становништво и најстарије суграђане.

– Посебан акценат ставићемо на трибине о гојазности код деце и борби против дрога, а и представници медија ће имати интересантне госте на својим панелима који ће бити одржани на теме око превенције малигних болести, важности правилног вежбања, депресије. На бини ће се представљати различити видови вежбања, плесова, промоција књига, радионица за младе. Улаз на фестивал је бесплатан захваљујући „Роси”, „Санофију” и „Максију” – истакла је др Мирјана Мићовић, председница Организационог одбора фестивала.

Више информација можете наћи на сајту www.festivalzdravlja.com.