ШЕСТИ МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ СРЕТЕЊСКИ ШАХ ТУРНИР „ДОРЋОЛИЈАДЕ“ – ОПШТИНСКИ УСЛУЖНИ ЦЕНТАР, СРЕДА, 14.02. У 11,00 САТИ

Поводом Дана државности Републике Србије, Покрет трећег доба Београда – oгранак „Дорћолијада“ Стари град, Градска општина Стари град и Савез спортова Стари град организују Шести међугенерацијски Сретењски шах турнир Дорћолијаде.

Турнир се одржава у среду, 14. фебруара са почетком 11 часова у  ГО Стари град , Македонска 42, у просторијама  Услужног центра (приземље општинске зграде, улаз из Нушићеве улице)

Традиционални међугенерацијски Сретењски шаховски турнир се организује у знак сећања на Сретење – 15. фебруар 1804. године, када је у Орашцу почео Први српски устанак, али и на исти дан 1835. године, када је у Крагујевцу проглашен први српски Устав, који је означио почетак државности Србије и који се данас слави као Дан државности Републике Србије.

На турниру испред сениора учествују шахисти из општине Стари град, гости из других општина, чланови Шаховског клуба слепих и слабовидих ‚‚Напредак”, као и млади шахисти – ученици староградских средњих и основних школа, и други млади шахисти.

За освојена прва три места на овом турниру, који електронски суди Драган Бабић, интернационални шаховски судија, традиционално се додељују пехари за прво, друго и треће место и медаље „Дорћолијаде“, а најбоље пласираном младом шахисти припашће и посебан пехар.

Турнир се организује под мотом ‚‚Сви смо победници“ тако да сви учесници добијају почасне златне медаље „Дорћолијаде“ за учешће, што ће им бити стимуланс за даље бављење шаховском дисциплином.