„УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА” – ПОНЕДЕЉАК, 1. ЈАНУАР 2024.ГОДИНЕ – БОГАТ ПРОГРАМ ЗА НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ СВЕЧАНОСТИ

Градска општина Стари Град, Туристичка организација Београда и Атеље 212 традиционално организују манифестацију „Улица отвореног срца”, на којој Београђани 1. јануара прослављају Нову годину.

Тачно у подне, после новогодишњих честитки, мали ватромет ће симболично „отварити” „Улицу отвореног срца”. Из зграде позоришта изаћиће извођачи и започети своју традиционалну шетњу стварајући јединствену карневалску поворку пуну музике и игара у Светогорској улици, хуманог срца.
Отворена за све Београђане и госте нашег града, „Улица отвореног срца” је замишљена као прослава солидарности, када се „отвара” хумано срце нашег града, које ће помоћи некоме коме је потребно. Уз песму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне уметнике и бројне атракције, грађани и гости Београда моћи ће да отпочну 2024. годину на најлепши начин!
Музичко-забавни програм ће се изводити испред Атељеа 212 и зграде Општине Стари град.

Манифестација „Улица отвореног срца” одавно је превазишла оквире Старог града и Београда и постала препознатљив бренд који промовише најхуманије вредности нашег главног града и његову отвореност.
Настала је пре пола века у „Српској кафани” када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и првог дана Нове године служили госте. Из овог несвакидашњег дружења настао је празник Београда који повезује културу и привреду, радост, чаролију и хуманост. Од 1988. године званично је ушла у календар најзначајнијих манифестација Града Београда, кроз коју прође преко 100.000 људи.

Сцена испред зграде Општине Стари град (Македонска):

10.00 -12,00 – Бе Ге фанк загревање, маскоте и дечија анимација

ПРИЛОГ: БОГАТ ПРОГРАМ ЗА НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ СВЕЧАНОСТИ