ПУ „ДЕЧЈИ ДАНИ“: ОДРЖАН ОКРУЖНИ СУСРЕТ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА СРБИЈЕ

„Окружни сусрет медицинских сестара предшколских установа Србије” одржан је ове године  на Старом граду, 6. априла, у Предшколској установи „Дечији дани”. Сусрету су присуствовали Радослав Марјановић председник Градске општине Стари град, Сања Лазовић директорка староградске предшколске установе и представници Школске управе министарства просвете.

Медицинске сестре  из предшколских установа Србије поздравио је и пожелео им успешан рад и пријатан боравак у Старом граду председник Радослав Марјановић.

„Подршка струковним удружењима и савезима у развоју стручног кадра у предшколским установама је од изузетног значаја јер су вртићи места где деца уче, играју се и расту. Непрестано унапређење стручности особља које ради са децом у вртићима има кључан значај за квалитет васпитно – образовног процеса. Квалитетни вртићи помажу деци да се осећају сигурно, развијају своје вештине и припреме за школу“, поручио је Радослав Марјановић и нагласио да наша општина има одличну сарадњу са Предшколском установом „Дечји дани“.

„Општина Стари град жели да нашим најмлађим суграђанима омогући да своје детињство проведу у безбедном окружењу. У сарадњи са градом реализовали смо бројне пројекте у нашим вртићима – од обнове фасада објеката, уређења дворишта вртића, до активности којима се значајно унапређује квалитет боравка деце у вртићима, што ћемо и у будуће наставити да радимо јер је унапређење услова за безбрижан боравак деце у вртићима приоритет у раду староградске општине“, истакао је Радослав Марјановић.

Удружење медицинских сестара предшколских установа Србије доделило је Градској општини Стaри град и ПУ „Дечји дани“ захвалнице за подршку Удружењу и стручним скуповима као што је „Окружни сусрет медицинских сестара предшколских установа Србије”.

Предшколска установа „Дечји дани“  је једна од најстаријих предшколских установа у нашој земљи. Она је и језгро промена образовно-васпитног система предшколског васпитања и образовања. У једанаест објеката установе васпитава се 2.200 староградских малишана, и са својих 350 запослених, прави је пример вртића „по по мери деце и породице“, који следе многе предшколске установе у Србији.