ПОЧЕЛА ЈЕ ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА ЗА СТАРОГРАДСКЕ МАЛИШАНЕ – РОДИТЕЉИ ПРЕУЗИМАЈУ БЕСПЛАТНЕ ПОКЛОНЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД, ОД ДАНАС, 26.12. ДО ЧЕТВРТКА, 28.12, СВАКОГ ДАНА ОД 12,00 ДО 21,00 САТ

У Градској општини Стари град  данас, 26. децембра, тачно у 12,00 сати почела је подела бесплатних новогодишњих пакетића, које је за староградске малишане припремила општина Стари град.  У великој сали, која се налази у приземљу општинске граде у Македонској 42, родитељи могу да преузму новогодишње пакетиће за своје малишане, од данас, 26. децембра, па све до четвртка, 28. децембра, сваког дана од 12,00 до 21,00 сат.

Пакетићи се преузимају на два пунка (1 и 2) у великој општинској сали, а они који дођу са својом децом имају прилику да се сликају са Деда Мразом и овековече овај празнични тренутак фотографијама за породични албум.

Председник општине Радослав Марјановић је обишао поделу пакетића и том приликом истакао да је срећан и задовољан што ће и ове године близу 5000 староградских малишана добити новогодишњи пакетић од своје општине.

Разговарали смо са неколико мама и тата. Сви су сагласни да је ово једна лепа пажња према најмлађим Старограђанима од стане њихове општине, посебно јер су пакетићи пуни лепих играчака, наменски разврстаних према годиштиту деце – за малишане до три године, од 4 до 7, и од 8 до 12 година старости. Дорћолка Татјана Станић, дошла је у општинску зграду са трогодишњом ћеркицом Анђелом, која је однах пожелела да се слика са Деда „млазом“.

„Хоћу да похвалим нашу општину јер већ пуне три године мисли на нас. Добијамо ваучере и новогодишње пакетиће, што је гест вредан хвале. Желим нашој општини да још дуго, дуго чини срећаном нашу децу са Старог града“, истакла је Татјана, честитала Нову годину свим суграђанима и поручила „да ћемо се видети 1. јанура у „Улици отвореног срца“.

Староградска четворочлана породица Стојановић – тата Срђан, мама Јелена са синовима Вукашином и маленим Никшом у колицима, дошла је заједно у свечану општинску салу по пакетиће.

„Прелепа акција која деци пуно значи и улепшава им новогодишње и божићне празнике. Свакако да је ово један леп гест и пажња од наше општине, која нам пуно значи. Добили смо и ауто седишта за децу, а користимо све погодности, као и програме које је општина припремила за Старограђане“, каже Јелена Стојановић.

Замолили смо деда Драгана, који је са унуком Михајлом и његовом мамом Маријом Милић, чекао у реду пукта 2 за преузимање пакетића, за кратку изјаву.

„Лепа, најлепша пажња према малишанима, за сваку похвалу“, наглашава Старограђанин Драган,  а мама Марија додаје да се „Михало баш обрадовао, јер су пакетићи лепи“.

„Пакетићи су „богати и  прави“. Знамо то од прошле године, па смо се поново пријавили и баш смо радосни што ћемо их поново добити. Све похвале за  пакетиће и организацију доделе“, поручила је  Марија Милић.

Уз пакетиће најмлађи Старограђани такође имају прилику да уживају у веселом празничном програму „Староградске зиме“, у свечаној сали општине Стари град (Македонска 42) и у просторијама општинског Услужног центра, од 23. децембра „старе“ до 13. јануара наступајуће, „Нове године“.

Подсећамо да су сви родитељи који су пријавили своје дете за добијање новогодишњег пакетића добили путем вајбера информацију о термину када могу преузети пакетић, а уколико имају неких недоумица могу позвати наш Услужни центар на телефон 0800 077775.

Целокупан програм „Староградске зиме“ можете видети  ОВДЕ , као и на општинским Instagram и Facebook страницама.

Дођите на „Староградску зими“, месту радости и стварања нових празничних успомена!

СТАРОГРАДСКА ЗИМА – ПРОГРАМ